Smoorkip
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet In 3 of 4 repen gesneden
- peper versgemalen, naar smaak
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 snuf nootmuskaat vers gemalen of poeder
- 0.5 teentje(s) knoflook geperst
- 0,5 ui gesnipperd
- 125 ml bouillon bereid van blokje of poeder
Instructies
- Maak een marinade van de sojasaus, geperste knoflook, peper en nootmuskaat.
- Leg de kipfilet in de marinade en zorg dat hij rondom bedekt is. Laat het enige tijd intrekken. Dit kun je ook uren van te voren al doen.
- Verwarm een anti-aanbak pan met Pancoating en bak hierin de kipfilet rondom lichtbruin.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak mee. Als er marinade over is, giet deze bij de ui in de pan.
- Zodra de ui begint de bakken en kleur krijgt, voeg de klaargemaakte bouillon toe. Laat de kip 15-20 minuten stoven met de deksel op de pan.
- Voeg zonodig nog wat bouillon of water toe als er te weinig vocht in de pan zit tijdens het stoven.