Sloppy Joe
Ingrediënten
- 0.3 kleine ui
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 stengels bleekselderij
- 0.3 rode peper pancoating
- 100 gram tartaar zout, peper
- 0.3 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1.3 eetlepel(s) tomatenketchup
- 1 blaadje(s) ijsbergsla
- 2 sneetjes blue band goede start
Instructies
- Pel en snipper de ui en tenen knoflook. Maak de bleekselderij schoon en snijd in reepjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Fruit de uisnippers met de reepjes selderij in een beetje pancoating zacht in 3-4 minuten. Voeg de knoflook en de peperreepjes toe en fruit kort. Voeg dan de tartaar toe en roerbak tot de tartaar zijn rode kleur verloren heeft. Kruid met zout en peper en bak ca. 5 minuten. Voeg dan tomatenpuree en tomatenketchup toe en laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen. Stapel de blaadjes sla op elkaar en rol ze op. Snijd ze in dunne reepjes. Grill eventueel de boterhammen. Verdeel het tartaarmengsel hierover, bestrooi met de slasnippers, en serveer. Lekker met extra salade.