Runderreepjes met shii-take
Ingrediënten
- 100 gram runderreepjes
- 125 gram snijbonen gewassen en in schuine stukken van 2 cm gesneden. N.B. Je kunt ook sperzieboontjes nemen.
- 75 gram shii-take in plakjes gesneden
- 0.25 rode peper vers, zaadjes verwijderd en in dunne halve ringetjes gesneden
- 1 bosuitje in dunne ringetjes gesneden
- Pancoating
- 0.5 eetlepel(s) droge sherry
- 1 eetlepel(s) Japanse sojasaus
- 0.5 theelepel(s) Chinese vijfkruidenpoeder
- 0.25 eetlepel(s) allesbinder
- zout, peper naar smaak
Instructies
- Kook de snijbonen in water met een snufje zout, in 5 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud water zodat ze niet door garen.
- Verhit de Pancoating in een wok of ruime braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend op een hoog vuur bruin in ca. 3-4 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm in aluminium folie.
- Bak de shii-take 3 minuten in het achtergebleven 'bakvet' en voeg de snijbonen, de sherry, de sojasaus, 0.5 dl heet water, de Chinese vijfkruidenpoeder, peper en zout toe. Breng alles aan de kook.
- Schep het vlees erdoor en bind het vocht met de allesbinder.
- Strooi de halve ringetjes rode peper erover en hussel even door elkaar.
- Strooi vlak voor het opdienen, de rauwe dunne bosui ringetjes er overheen.
Notities
Lekker met zilvervlies rijst of rijstemie (mihoen).