Winkelwagen

Laden...

 

runderreepjes-met-shii-take

Runderreepjes met shii-take

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees, Japans, Oosters
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram runderreepjes
  • 125 gram snijbonen gewassen en in schuine stukken van 2 cm gesneden. N.B. Je kunt ook sperzieboontjes nemen.
  • 75 gram shii-take in plakjes gesneden
  • 0.25 rode peper vers, zaadjes verwijderd en in dunne halve ringetjes gesneden
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes gesneden
  • Pancoating
  • 0.5 eetlepel(s) droge sherry
  • 1 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 0.5 theelepel(s) Chinese vijfkruidenpoeder
  • 0.25 eetlepel(s) allesbinder
  • zout, peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de snijbonen in water met een snufje zout, in 5 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud water zodat ze niet door garen.
  • Verhit de Pancoating in een wok of ruime braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend op een hoog vuur bruin in ca. 3-4 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm in aluminium folie.
  • Bak de shii-take 3 minuten in het achtergebleven 'bakvet' en voeg de snijbonen, de sherry, de sojasaus, 0.5 dl heet water, de Chinese vijfkruidenpoeder, peper en zout toe. Breng alles aan de kook.
  • Schep het vlees erdoor en bind het vocht met de allesbinder.
  • Strooi de halve ringetjes rode peper erover en hussel even door elkaar.
  • Strooi vlak voor het opdienen, de rauwe dunne bosui ringetjes er overheen.

Notities

Lekker met zilvervlies rijst of rijstemie (mihoen).
Trefwoord champignons, groenten, rijst, rund, vlees
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Overweeg om je mening te delen!