Winkelwagen

Laden...

 

Roergebakken sperziebonen met ossenhaas

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram ossenhaas in dunne reepjes
  • 2 teentjes verse knoflook fijngehakt
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 200 gram sperziebonen gehalveerd
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1/2 eetlepel verse gember fijngehakt
  • 1/2 rode paprika in reepjes
  • 1 stengel bleekselderij in halve maantjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 1.5 eetlepel japanse sojasaus
  • naar smaak zoetstof
  • naar smaak sambal oelek
  • Pancoating

Instructies
 

  • Snijd alle ingrediënten volgens de instructie.
  • Kook de sperziebonen beetgaar en spoel ze daarna meteen af met koud water.
  • Verwarm een koekenpan met Pancoating en bak de ossenhaas apart in de pan. Voeg tijdens het bakken de helft van de knoflook toe.
  • Haal de ossenhaas uit de pan en bewaar in aluminium folie en vouw dicht.
  • Verhit de koekenpan met Pancoating en bak de sjalot, bleekselderij, paprika en de andere helft van de knoflook en de gember, tot de sjalot glazig wordt.
  • Voeg de sperziebonen toe.
  • Voeg de sojasaus, zoetstof (naar smaak) en citroensap (naar smaak) toe. Indien u van pittig eten houdt, voeg sambal oelek (naar smaak) toe.
  • Het geheel 3-5 minuten laten sudderen en voeg een minuut voordat u klaar bent, de ossenhaas nog even toe.

Notities

Serveer met rijstemie of zilvervlies rijst.
Trefwoord vlees
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Overweeg om je mening te delen!

Ik ben bijna op vakantie!

Mocht je nog iets willen bestellen doe dit dan voor 12.00 uur op vrijdag 11 juli, dan gaat het nog op de post, alle bestellingen daarna zullen helaas moeten wachten tot 4 augustus.

Dick