Ratatouille
Ingrediënten
- 1 tomaat in blokjes, zonder zaadjes
- 0.25 ui in kleine blokjes
- 0.5 teentje(s) knoflook gehakt
- 0.25 groene paprika in blokjes of reepjes
- 0.25 gele paprika in blokjes of reepjes
- 0.25 courgette in halve schijfjes
- 0.25 aubergine in blokjes
- 0.5 laurierblaadje
- 0.5 tak(jes) verse tijm
- rozemarijn naar smaak, vers of gedroogd
- oregano naar smaak, vers of gedroogd
- zout naar smaak
- versgemalen peper naar smaak
- pancoating
- bouillon van een blokje of poeder gemaakt
Instructies
- Verwarm een pan met Pancoating en bak hierin de ui en knoflook tot glazig.
- Doe alle groenten met het laurierblad, de tijm, rozemarijn en oregano in de pan. Laat op een laag vuur met deksel erop ongeveer 10 minuten garen.
- Als er te weinig vocht bij de groenten zit, maak dan wat bouillon klaar en schenk deze bij de ratatouille.
- Breng de ratatouille op smaak met vers gemalen peper en zout indien er geen bouillon gebruikt is. Verwijder de takjes verse kruiden.
Notities
Deze ratatouille is heerlijk bij zowel pasta, gebakken aardappels of rijst. Vis, vlees en kip, alles past erbij.