Paprikasoep met kruidenkaas en eikruim
Ingrediƫnten
- 0.25 ui fijngesnipperd
- 1 rode paprika waarvan 3/4 in stukken en 1/4 in kleine blokjes
- pancoating
- 0.5 kippenbouillontablet
- 0.5 eetlepel(s) zuivelspread light maximaal 6% vet
- cayennepeper naar smaak
- 0,5 bieslook fijngesnipperd
- peper, zout
- 0,5 ei hardgekookt en verkruimeld
Instructies
- Verwarm een pan met Pancoating en bak de ui en paprika tot glazig. Houdt 1/4 kleine paprikablokjes apart voor de garnering.
- Voeg 250-300 ml water en het halve bouillon blokje toe en laat 15-20 minuten stoven met de deksel op de pan.
- Voeg de 1/2 eetlepel zuivelspread light met kruiden toe en pureer de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met cayennepeper, vers gemalen peper en eventueel nog wat zout.
- Serveer de soep in een bord of kom en strooi als garnering het eikruim, de bieslook en kleine paprika blokjes op de soep.
Notities
Deze soep voldoet aan een volledig lunchgerecht omdat er 50 gram eiwitten in zitten. Eet er 2 volkoren crackers bij.