Mousaka eventueel vegetarisch
Ingrediënten
- 0.25 aubergine in kleine blokjes
- 0.25 courgette in kleine blokjes
- 0.5 tomaten zonder pitjes en in blokjes gesneden
- 0.25 (rode) ui gesnipperd
- 100 gram aardappels koken, afkoelen en in plakjes snijden
- 0,5 teen knoflook gehakt
- peper en zout naar smaak
- 50 gram tartaar
- 1 ei
- 62.5 ml magere yoghurt
- 0.5 blikje tomatenpuree
- Edelgistvlokken
Instructies
- Bak de tartaar in de wok met Pancoating tot het gaar is.
- Voeg daarna de ui en knoflook toe, bak die een mee en doe dan de rest van de groenten (courgette, aubergine en tomaat) erbij.
- Als alles goed gebakken is, voeg dan de tomatenpuree toe en kruiden naar smaak toe.
- Neem een ovenschaal en spray deze in met Pancoating. Begin met een laagje vlees-groentemengsel, dan aardappelschijfjes en ga door tot alles op is. Bij voorkeur eindigen met aardappelschijfjes.
- Meng de yoghurt met de eieren en klop goed, breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het yoghurt-ei mengsel over de schotel als bovenste laag.
- Verwarm het gerecht in een voorverwarmde oven op 180 graden, totdat de bovenste laag aanvoelt als pudding.
- Strooi voor het opdienen nog wat Edelgistvlokken er over heen. Dit is optioneel.
Notities
Als vegetarische variant kan je de tartaar vervangen voor vegetarisch gehakt, wok tofu of je kan de eieren verdubbelen.
Lekker met tomaat, komkommer, rode ui en aceto balsamico azijn.