Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Marvin Massuger

14 maart, 2019

Marvin Massuger, 30, won vorig jaar een afslanktraject bij Total Body Balance. Wij vroegen hem naar zijn ervaring.

Hoe is het je bevallen?
“Het was een fijne ervaring. Ik ben 14 kilo afgevallen. Vooral de wekelijkse controle bij Dick was voor mij echt waardevol, je hebt dan toch die stok achter de deur.”

Heb al eens vaker een dieet gevolgd?
“Ja. Ik heb diverse keren shakes en afslankpillen geprobeerd. Het grote verschil is dat je bij Total Body Balance wel gewoon mag eten. Je mag natuurlijk niet alles, maar dan nog is er zoveel dat je wel mag. Het veranderde ook mijn kijk op afslanken. Ik ging er altijd vanuit dat ik niets meer mocht, terwijl ik bij Dick heel veel dingen wel mocht. Dat maakt het ook makkelijker vol te houden. “

Wat vond je in het begin lastig?
“Ik leerde van Dick dat ik etiketten moest lezen. Dat deed ik in het begin iets te fanatiek. In de eerste week at ik vooral crackers met magere smeerkaas, omdat in alle broodbeleg suiker zit. Zelfs in vleeswaren! Dick heeft me toen geholpen en uitgelegd hoe ik kan variëren in mijn voeding.”

Hoe reageerde je omgeving?
“Positief. Als ik eet, eet ik nu steeds via de Total Body Balance methode. Ik heb inmiddels mijn traject afgerond. Ik vind het fijn om houvast te hebben. Mijn vriendin eet ook gewoon mee. En het mooie is, iedereen vindt het ook gewoon lekker als ze bij ons eten.”

Heb je moeilijke momenten gehad?
“Ja, ik begon in de zomer met mijn afslanktraject. We hadden twee weekendjes weg gepland en ik vond dat best lastig. Ik heb toen Dick om tips gevraagd. Hij zei: doe gewoon zoals je nu doet. Dat is goed. En ik heb mijn eigen volkoren crackers meegenomen, zo kon ik gezond ontbijten. Het gaat om het maken van verstandige keuzes, dat heb ik inmiddels wel geleerd.”

Waar heb je het meeste aan gehad?
“Aan de gesprekken met Dick. Hij motiveert en houd je op koers. Verder ben ik gaan koken met alle recepten die ik gekregen heb. Dat vond ik heel erg fijn, je moet dan minder nadenken over wat je gaat eten of je het mag hebben of niet. Dat helpt zeker. Ik ben er trots op dat ik 14 kilo lichter ben en blijf gezond eten. De suiker mis ik echt niet. Ook niet de pakjes en zakjes waar ik vroeger mee kookte, die zitten echt vol met suiker! Je leert eigenlijk weer opnieuw eten. Ik ben super blij met mijn nieuwe gewicht!”

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer succesverhalen

Sylvia Kok

“Ik ben via iemand die bij Total Body Balance veel afgevallen was bij Dick gekomen. Ik was al zelf wat begonnen en wat afgevallen, maar het lukte me niet heel goed om het door te zetten. Ik hoorde over suikervrij en vetvrij eten en dat sprak me erg aan. Na...
Lees meer

Kim Pasnagel

“Na de pandemie en de zomer had ik besloten dat er toch echt wel wat kilo’s vanaf moesten. Ik merkte dat ik zelf niet goed wist waar het probleem lag en hierdoor heb ik ook verschillende methodes geprobeerd, echter werkte niks voor mij. Via vrienden was ik bij Dick terecht...
Lees meer