Kip met champignons in roomsaus
Ingrediënten
- 75 gram kipfilet of kippedij in reepjes gesneden
- 250 gram kastanje champignons in plakjes of kwarten gesneden
- 0.5 ui gesnipperd
- 1/2 teentje knoflook fijngehakt
- 0.5 stengel prei (of 2 bosuitjes) gewassen en in dunne ringetjes gesneden
- 25 ml kookroom light
- peper en zout naar smaak
- 1/4 blokje kippenbouillon
Instructies
- Verwarm een koekenpan met Pancoating en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig is.
- Voeg de kipfilet reepjes toe en bak even mee tot ze een beetje kleur krijgen.
- Voeg daarna de kastanjechampignons toe en bak mee totdat het vrijgekomen vocht verdampt is.
- Voeg de prei of lente-ui toe en roer even goed door elkaar.
- Doe het bouillonblokje en wat kokend water bij het kip-groentemengsel. Je kunt ook de bouillon eerst oplossen in kokend water voordat je het erbij schenkt.
- Doe de deksel op de pan en laat 10 minuutjes op laag vuur stoven.
- Voeg daarna als laatste de kookroom light toe en warm even mee. Zorg dat het niet gaat koken!
- Breng op smaak met verse peper.
Notities
Lekker met zilvervlies rijst of volkoren pasta.
Serveer met een lekker frisse salade met verantwoorde dressing.
Â
Tip: vervang de verse kipfilet reepjes eens door gerookte kipfilet. Ben dan wel voorzichtig met bouillon en zout want in de gerookte kipfilet reepjes zit ook al rooksmaak en zout.