Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Kip met champignons in roomsaus

hoe ziet het gerecht er uit

Kip met champignons in roomsaus

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 75 gram kipfilet of kippedij in reepjes gesneden
  • 250 gram kastanje champignons in plakjes of kwarten gesneden
  • 0.5 ui gesnipperd
  • 1/2 teentje knoflook fijngehakt
  • 0.5 stengel prei (of 2 bosuitjes) gewassen en in dunne ringetjes gesneden
  • 25 ml kookroom light
  • peper en zout naar smaak
  • 1/4 blokje kippenbouillon

Instructies
 

  • Verwarm een koekenpan met Pancoating en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig is.
  • Voeg de kipfilet reepjes toe en bak even mee tot ze een beetje kleur krijgen.
  • Voeg daarna de kastanjechampignons toe en bak mee totdat het vrijgekomen vocht verdampt is.
  • Voeg de prei of lente-ui toe en roer even goed door elkaar.
  • Doe het bouillonblokje en wat kokend water bij het kip-groentemengsel. Je kunt ook de bouillon eerst oplossen in kokend water voordat je het erbij schenkt.
  • Doe de deksel op de pan en laat 10 minuutjes op laag vuur stoven.
  • Voeg daarna als laatste de kookroom light toe en warm even mee. Zorg dat het niet gaat koken!
  • Breng op smaak met verse peper.

Notities

Lekker met zilvervlies rijst of volkoren pasta.
Serveer met een lekker frisse salade met verantwoorde dressing.
 
Tip: vervang de verse kipfilet reepjes eens door gerookte kipfilet. Ben dan wel voorzichtig met bouillon en zout want in de gerookte kipfilet reepjes zit ook al rooksmaak en zout.
Trefwoord champignons, kip

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen