Kip Fluweel
Ingrediƫnten
- 75 gram kipfilet in blokjes of reepjes gesneden
- 62.5 gram champignons in kwarten
- 0.5 teentje(s) knoflook fijngehakt
- 0.25 ui gesnipperd
- 0.25 bakje tuinkers geknipt
- 0.25 bos(jes) bieslook fijngehakt
- 0.25 paprika in reepjes
- 0.5 Spaans pepertje zonder pitjes en fijngesneden
- 1 tomaat in blokjes gesneden
- 75 gram taugƩ
- 75 gram prei in dunnen ringetjes gesneden
- 0.25 theelepel(s) oregano
- 0.25 eetlepel(s) bouillonpoeder
- 25 ml kookroom light
Instructies
- Verwarm een grote (wok-)pan met Pancoating en bak hierin de ui, knoflook en Spaanse peper totdat de ui er glazig uit ziet.
- Voeg de kipfilet toe en bak totdat deze kleur begint te krijgen.
- Voeg daarna de champignons toe en bak even mee.
- Voeg vervolgens de bouillonpoeder en kookroom toe en laat heel even stoven.
- Daarna voeg je de tomaat, paprika, bieslook, tuinkers en oregano toe. Daar bovenop leg je de fijne prei ringetjes. Doe de deksel op de pan/wok en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Voeg als laatste de taugƩ toe en laat met deksel op de pan nog 5 minuten stoven.
- Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Notities
Serveer met zilvervliesrijst.