Kalkoenschnitzel met prei en gember
Ingrediënten
- 80 gram kalkoenschnitzel ongepaneerd en in reepjes gesneden
- kalkoen- of kipkruiden zonder zout
- Pancoating
- 125 gram prei in dunne ringetjes gesneden
- 0.5 eetlepel(s) gember vers, geschild en fijngehakt
- 0.5 theelepel(s) kerriepoeder
- 20 ml kookroom light
- zout naar smaak
- versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Bestrooi de kalkoen met de kip kruiden.
- Verwarm de pancoating in een pan en roerbak de kalkoen goudbruin. Als het te droog wordt en de kruiden dreigen aan te branden, kun je druppels water toevoegen, De kruiden verbranden dan niet en de kalkoen wordt goed gaar.
- Voeg de gember toe en bak even mee. Voeg daarna de preiringen en kerriepoeder toe, behalve de room. Stoof 20 minuten gaar met een deksel op de pan.
- Roer de room nu pas door de kalkoen en groenten. Niet meer verhitten, anders schift het gerecht.
- Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
Notities
Lekker met volkoren rijst en een tomatensalade met komkommer blokjes en rode ui.