Kabeljauw en papillot
Ingrediënten
- 100 gram kabeljauwfilet
- 100 gram aardappelen schillen, wassen
- 100 gram prei alleen het witte gedeelte, in halve dunne ringen gesneden
- 100 gram tomaten ontveld en in plakken gesneden
- 0.5 kleine ui gesnipperd
- 0.25 visbouillonblokje
- peper naar smaak
- kerriepoeder
- Edelgist vlokken naar smaak
- 1 schijfje verse citroen
Instructies
- Was en schil de aardappelen. Kook ze ongeveer 10 min. gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze daarna in schijfjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een groot stuk aluminiumfolie en verdeel hierover achtereenvolgens: de aardappelschijfjes, dan de preiringen en de uien. Leg daarop de kabeljauwfilets. Kruid dit geheel met peper, een klein beetje zout en kerriepoeder. Verdeel de plakken tomaat over de pakketjes en bestrooi met de Edelgist vlokken (optioneel).
- Vouw de alumiumfolie tot papillotten maar laat de bovenkant open. Zorg ervoor dat de hoekjes onderaan goed gesloten zijn.
- Maak een beetje visbouillon (met het tabletje) en doe ongeveer 1 of 2 eetlepels in elk pakketje.
- Vouw de bovenkant zodanig toe dat er nog een beetje lucht in kan en laat daarna ongeveer 20 a 25 min. op 200 graden gaar worden.
- Vouw de bovenkant mooi open, leg elke papillot op een bord en serveer met een schijfje verse citroen.