Italiaanse gesmoorde kip
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 1/4 theelepel stevia zoetstof
- 75 ml kippenbouillon
- 1 sjalot
- 1/2 blikje tomatenpuree
- 1/2 teen knoflook
- 25 ml rode wijn
- naar smaak peterselie, oregano en basilicum vers of gedroogd
- naar smaak peper & zout
- pancoating
Instructies
- Snijd de kipfilet in mooie, lange repen
- Snipper de sjalot en knoflook fijn
- Maak de kippenbouillon
- Hak de peterselie, oregano en basilicum fijn (als je verse kruiden gebruikt)
- Doe wat pancoating in de pan en fruit hierin de sjalot en knoflook
- Voeg de tomatenpuree, bouillon, rode wijn, stevia en de kruiden toe. Voeg peper en zout naar smaak toe
- Breng de saus langzaam aan de kook.
- Voeg de kipfilet toe aan de saus en laat met deksel op de pan, 45 minuten gaar sudderen.
- Als de saus niet voldoende indikt, zet dan het deksel schuin op de pan zodat er meer vocht kan verdampen.
Notities
Dit gerecht is lekker met volkoren pasta of rijst. Ook lekker met aardappeltjes uit de oven. Serveer er groenten bij of een groene salade.