Hongaarse Goulashsoep
Ingrediënten
- pancoating
- 0.5 ui gesnipperd
- 100 gram riblappen in blokjes, vet verwijderd
- 0.75 theelepel(s) paprikapoeder mild
- 100 gram tomatenblokjes
- 0.5 blokje vleesbouillon van een tablet
- 0.25 rode paprika in smalle reepjes
- 100 gram aardappels vastkokend, geschild en in blokjes
- 1 eetlepel platte peterselie fijngesneden
Instructies
- Verhit een soeppan met Pancoating en bak hierin de ui, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de vleesblokjes toe en bak zo'n 5 minuten mee met de ui.
- Paprikapoeder over vlees strooien en 1 min. meebakken.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht en 0.5 liter water toe. Bouillontablet erboven verkruimelen en alles aan de kook brengen. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 1.5 uur zachtjes koken.
- Paprikareepjes en aardappelblokjes toevoegen en laat de soep vervolgens nog 30 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met zout en flink wat (chili)peper. Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met verse platte peterselie.