Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus
Ingrediënten
- 100 gram scholfilet
- 0.5 ui gesnipperd
- 0.5 teentje(s) knoflook fijngehakt
- 1 vleestomaat in kleine blokjes
- Pancoating
- 0.5 eetlepel(s) tomatenpuree
- 0.25 theelepel(s) Zusto
- 0.5 theelepel(s) sambal oelek
- 2 eetlepel(s) kookroom light
- zout, peper naar smaak
Instructies
- Verhit een pan met Pancoating en bak hierin de ui in 3 minuten zachtjes en glazig. Voeg de knoflook, de tomatenpuree, sambal en de verse tomaat toe. Bak even mee zodat de tomaat wat ontzuurt.
- Proef en indien het te zuur is, voeg dan wat verantwoorde suikervervanger toe.
- Bestrooi de scholfilet met een beetje zout en leg het in een stoommandje. Plaats het stoommandje boven een laagje kokend water en sluit de pan goed af. Uiteraard kun je de schol ook bereiden in de stoomoven of zelfs magnetron (zie tip onderaan). Laat de vis in 5-7 minuten gaar worden (afhankelijk van de dikte van de filets).
- Roer (tijdens de bereiding van de vis) de room door de tomatensaus en laat de saus nog 3 minuten heel zachtjes pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe en houd de saus warm totdat de vis klaar is.
- Serveer de scholfilet met de pittige tomatensaus.
Notities
Magnetron tip: Leg de scholfilet(s) met de smalle kant naar het midden, zonodig naast elkaar in een platte ronde schaal. Dek de schaal af en laat de vis op half vermogen in 6-8 minuten gaar worden. Draai de schaal - als de magnetron geen draaiplateau heeft - tussentijds 2 keer. Bestrooi de gare vis met een beetje zout.
Â
Dit recept is lekker met volkoren pasta en gestoomde broccoli.