Gestoofd rundvlees
Ingrediënten
- 0.25 blokje runderbouillon
- 100 gram magere runderlappen in blokjes gesneden
- 0.25 flinke ui in halve ringen
- 0.25 bosui in dunnen ringetjes
- 0.25 eetlepel(s) bloem
- 250 ml water
- 0,5 laurierblad optioneel
- 1 kruidnagel optioneel
Instructies
- Bestrooi de blokjes vlees met peper, zout en bloem.
- Verhit Pancoating in een diepe pan en bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de uienringen toe aan het vlees en bak ze mee totdat ze bruin zijn.
- Blus het geheel af met 250 ml water en het bouillonblokje en laat dit circa 2 uur stoven op laag vuur. Gebruik bij een gasfornuis eventueel een spaarbrander.
- Verwijder voor het opdienen, het laurierblad en de kruidnagel. Serveer het gerecht met fijn gesneden bosui.
Notities
Lekker met bijvoorbeeld rijst en een salade of sperzieboontjes. Maar ook met rodekool & appel (zonder toegevoegde suiker) en een aardappeltje of rijst.