Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Gestoofd rundvlees

hoe ziet het gerecht er uit

Gestoofd rundvlees

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 0.25 blokje runderbouillon
  • 100 gram magere runderlappen in blokjes gesneden
  • 0.25 flinke ui in halve ringen
  • 0.25 bosui in dunnen ringetjes
  • 0.25 eetlepel(s) bloem
  • 250 ml water
  • 0,5 laurierblad optioneel
  • 1 kruidnagel optioneel

Instructies
 

  • Bestrooi de blokjes vlees met peper, zout en bloem.
  • Verhit Pancoating in een diepe pan en bak het vlees rondom bruin.
  • Voeg de uienringen toe aan het vlees en bak ze mee totdat ze bruin zijn.
  • Blus het geheel af met 250 ml water en het bouillonblokje en laat dit circa 2 uur stoven op laag vuur. Gebruik bij een gasfornuis eventueel een spaarbrander.
  • Verwijder voor het opdienen, het laurierblad en de kruidnagel. Serveer het gerecht met fijn gesneden bosui.

Notities

Lekker met bijvoorbeeld rijst en een salade of sperzieboontjes. Maar ook met rodekool & appel (zonder toegevoegde suiker) en een aardappeltje of rijst.
Trefwoord rund, vlees

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen