Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
Ingrediënten
- 100 gram vastkokende aardappels
- Pancoating
- 1 theelepel paprikapoeder mild
- zwarte peper, versgemalen naar smaak
- grof zeezout naar smaak
- 37.5 gram Griekse yoghurt 0%
- 0.5 bosuitje in dunne ringetjes gesneden
- 0.5 eetlepel(s) verse dille gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200* graden. Zet een bakblik klaar.
- Schil de aardappel niet, maar boen goed schoon onder stromend water. Dep droog. Halveer de aardappel in de lengte en spray de schil kant royaal in met Pancoating. Leg de aardappels naast elkaar in een bakblik of braadslede met de snijkant naar boven. Spray het snijvlak van de aardappels in met pancoating.
- Bestrooi ze met paprikapoeder, maal er royaal zwarte peper over en strooi er wat zeezout op.
- Schuif de aardappels in het midden van de oven en pof ze in 25-30 minuten bruin en gaar.
- Maak een sausje van Griekse yoghurt: roer in een schaaltje de yoghurt los en meng de bosuitjes en dille erdoor. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Serveer het sausje bij de gepofte aardappels.
Notities
Lekker bij gegrild vlees of gebakken kipfilet. Strooi eventueel nog wat karwijzaadjes (kummel) over de aardappels.