Gepofte aardappel met vulling
Ingrediënten
- 1 aardappel 100 gram
- 75 gram tartaar
- 1 ui
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 gram champignons in plakjes
- peper en zout naar smaak
- kruiden naar smaak optioneel
- 25 gram hüttenkäse
- Edelgistvlokken naar smaak
- bieslook of peterselie vers en fijngesneden, naar smaak
Instructies
- Schil de aardappel niet maar was de aardappel met schil grondig. Prik rondom gaatjes in de aardappel met een vork. Spuit de aardappel in met Pancoating. Leg hem in een schaaltje of op een bord dat geschikt is voor de magnetron. Dek af met plastic folie.
- Pof de aardappel gedurende 3 minuten in de magnetron. Controleer met vork of de aardappel goed gaar is. Anders plaats je hem nog even terug in de magnetron.
- Ondertussen de tartaar in een anti-aanbak pan met Pancoating bakken. Bakken totdat eventueel vocht uit het tartaar is en het kleur begint te krijgen.
- Voeg nu de ui en de knoflook toe en bak even mee. Voeg vervolgens de champignons toe en bak alles totdat het lekker bruin is.
- Breng op smaak met peper, zout en bijvoorbeeld: cayennepeper, tijm en/of Provencaalse kruiden.
- Snijd de aardappel bovenop in de lengte open. Je kunt de aardappel eventueel met een vork wat losser maken. Vul de aardappel met het tartaarmengsel, de hüttenkäse en bestrooi het met wat Edelgist vlokken. Eventueel kun je de gevulde aardappel nog even onder de grill zetten.
- Voor het opdienen, strooi wat verse bieslook of peterselie op de aardappel.
Notities
Lekker met een frisse salade