Duiveltjesvlees
Ingrediënten
- 100 gram runderreepjes
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 1.5 eetlepel(s) Suikervrije ketchup
- 1.5 eetlepel(s) Japanse soja saus
- 0.5 ui gesnipperd
- 0.5 theelepel Zusto
- 0.5 theelepel sambal oelek
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 5 gram nasikruiden zonder suiker
Instructies
- Meng alle ingrediënten tot een marinade en leg de runderreepjes hierin.
- Dek de schaal af en zet in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht zodat de marinade goed kan intrekken.
- Verwarm een pan met Pancoating en bak het vlees met marinade in de pan en laat daarna het vlees op een lage stand en met de deksel op de pan, een half uurtje sudderen. Indien nodig, voeg wat water toe.
- Zet na ongeveer 30 minuten de kookplaat uit en laat het vlees nog 15 minuten rusten in de pan, met deksel erop.
Notities
Lekker met zowel (gebakken) aardappeltjes als zilvervliesrijst en een frisse salade of sperzieboontjes.