Chinese roerbakgroenten met garnalen
Ingrediënten
- 100 gram grote rauwe garnalen
- 125 gram champignons in plakjes gesneden
- 0.5 grote ui in halve ringen gesneden
- 1 teentje(s) knoflook fijngehakt
- 1 cm verse gember geschild en fijngehakt
- 1 rode chili peper zonder pitjes en in dunnen ringetjes gesneden
- 0.25 courgette in halve plakjes gesneden
- 0.5 rode paprika in dunnen reepjes gesneden
- 1 vleestomaat ontveld en in kwarten gesneden
- 0.5 struikje broccoli in kleine roosjes gesneden
- 0.5 blik(ken) tomaten
- 1 theelepel Chinese 5-kruiden poeder
- zout en peper naar smaak
- snufje verantwoorde suikervervanger naar smaak
Instructies
- Verwarm een anti-aanbak pan met Pancoating. Fruit de ui, knoflook en verse gember totdat het licht gaat verkleuren.
- Champignons en rode peper toevoegen en meebakken totdat het vocht verdampt is en ze een beetje kleur krijgen.
- Voeg de Chinese 5-kruiden poeder toe en bak even mee.
- Voeg daarna de paprika, courgette, tomaten kwarten en tomaten in blik toe. Laat alles even sudderen.
- Voeg daarna de broccoli roosjes en de garnalen toe. Sudderen totdat de rauwe garnalen zachtroze zijn geworden.
- Voeg zout en eventueel nog peper naar smaak toe.
- Proef het mengsel en voeg verantwoorde suikervervanger toe als het gerecht iets te zuur is.
Notities
Tip: serveer het gerecht met zilvervliesrijst, volkoren noodles of rijstvermicelli. Lekker met wat  suikervrije Sweet Chili saus erbij.