Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Biefstukspiesjes met bosuitjes

hoe ziet het gerecht er uit

Biefstukspiesjes met bosuitjes

Doordeweeks wordt bijzonder
Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram (biologische) biefstuk
  • 1 stengel bosui
  • 1/2 rode ui
  • 150 gram sperziebonen
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout & peper
  • Balsamicoazijn

Instructies
 

  • Maak de sperziebonen schoon.
  • Snijd de bosui in vieren.
  • Snijd de rode ui en snipper fijn.
  • Zet water op voor de rijst en breng het aan de kook.
  • Snijd ondertussen de biefstuk in stukjes.
  • Maak de marinade voor de briefstuk van de balsamicoazijn, paprikapoeder en peper.
  • Voeg de biefstuk aan de marinade toe en laat 10 minuten intrekken.
  • Maak dan de spiesjes: steek de blokjes biefstuk om en om met de bosui.
  • Doe nog wat extra balsamicoazijn op de spiesjes.
  • Voeg als het water kookt, de bonen toe en kook ze 8 minuutjes.
  • Doe wat Pancoating bakspray in een goed hete pan en voeg de spiesjes toe met de rode ui.
  • Keer de spiesjes tussentijds regelmatig.
  • Bak ongeveer 4 tot 6 minuten tot het vlees gaar is en de ui mooi zacht is geworden.
  • Haal de spiesjes uit de pan en bestrooi ze met wat zout.
  • Server de biefstukspiesjes met de ui, met de rijst en sperziebonen.

Notities

Dit gerecht kun je uitbreiden met extra groenten zoals tomaat en champignons. Bak dit groente gerecht in een aparte pan.
Trefwoord vlees

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen