
Biefstuk met gamba's
Ingrediënten
- 50 gram diepvriesgamba's ontdooid
- 50 gram Argentijnse biefstuk in dobbelsteentjes gesneden
- laurierblaadjes wisselende hoeveelheid
- pancoating
- 3 satéstokjes
Instructies
- Zet de houten saté stokjes een uurtje in een glas water om te voorkomen dat ze verbranden tijdens het grillen.
- Rijg om en om een gamba, biefstuk blokje en een laurierblaadje aan een stokje.
- Spray wat Pancoating op de spiezen en bestrooi met zout en peper.
- Grill de spiezen op een grillplaat of BBQ in 3 minuten bruin. De biefstuk mag van binnen nog rosé zijn.
Notities
Deze spiezen zijn lekker met een volkoren pita, salade van komkommer, tomaat, ui en verse knoflook yoghurt. Of met gestoomde zilvervliesrijst en een pittige tomatensaus en salade. Of gekruide aardappeltjes en groenten naar keuze.