
Tomaten gevuld met kip en rijst
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1
Ingrediënten
- 3-4 tomaten rijp
 - 100 gram kipfilet (vleeswaren)
 - 100 gram zilvervliesrijst gekookt
 - 2 eetlepel(s) suikervrije tomaten ketchup
 - 1 eetlepel bieslook
 - peper naar smaak
 - zout naar smaak
 
Instructies
- Kook de zilvervliesrijst gaar.
 - Snijd van de tomaten het kapje eraf (leg deze apart) en haal de pitjes, het vocht en het vruchtvlees eruit, hak het vruchtvlees fijn en doe alles in een kom.
 - Snijd de kipfilet in reepjes en doe dit bij het tomatenvruchtvlees.
 - Voeg de gekookte rijst en de bieslook toe aan het tomatenvruchtvlees.
 - Voeg de suikervrije tomaten ketchup toe en meng goed.
 - Breng op smaak met verse peper en eventueel wat zout.
 - Doe het mengsel in de tomaten en leg het kapje er weer op.
 
Trefwoord kip, rijst
 Heb je dit recept als eens geprobeerd?Overweeg om je mening te delen!