Biefstukspiesjes met bosuitjes
Doordeweeks wordt bijzonder
Ingrediënten
- 100 gram (biologische) biefstuk
- 1 stengel bosui
- 1/2 rode ui
- 150 gram sperziebonen
- 50 gram zilvervliesrijst
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout & peper
- Balsamicoazijn
Instructies
- Maak de sperziebonen schoon.
- Snijd de bosui in vieren.
- Snijd de rode ui en snipper fijn.
- Zet water op voor de rijst en breng het aan de kook.
- Snijd ondertussen de biefstuk in stukjes.
- Maak de marinade voor de briefstuk van de balsamicoazijn, paprikapoeder en peper.
- Voeg de biefstuk aan de marinade toe en laat 10 minuten intrekken.
- Maak dan de spiesjes: steek de blokjes biefstuk om en om met de bosui.
- Doe nog wat extra balsamicoazijn op de spiesjes.
- Voeg als het water kookt, de bonen toe en kook ze 8 minuutjes.
- Doe wat Pancoating bakspray in een goed hete pan en voeg de spiesjes toe met de rode ui.
- Keer de spiesjes tussentijds regelmatig.
- Bak ongeveer 4 tot 6 minuten tot het vlees gaar is en de ui mooi zacht is geworden.
- Haal de spiesjes uit de pan en bestrooi ze met wat zout.
- Server de biefstukspiesjes met de ui, met de rijst en sperziebonen.
Notities
Dit gerecht kun je uitbreiden met extra groenten zoals tomaat en champignons. Bak dit groente gerecht in een aparte pan.