Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Gemarineerde vis

hoe ziet het gerecht er uit

Gemarineerde vis

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 0.5 gedroogd chilipepertje verkruimeld
  • 2 cm verse gember (of gemberpasta) geschild en geraspt
  • 0.5 teentje(s) knoflook geperst
  • 0.5 theelepel(s) gemalen komijn (djinten)
  • 0.5 theelepel(s) geelwortel (kurkuma)
  • 0.5 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • 100 gram visfilet naar keuze
  • Pancoating

Instructies
 

  • Maak een marinade van het verkruimelde pepertje, de vers geraspte gember, de geperste knoflook, de komijn en de geelwortel. Meng door elkaar. Voeg het citroensap en een snufje zout toe en meng de marinade nogmaals.
  • Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
  • Warm de grill voor. Leg de vis in een ovenvaste schaal en spuit er een beetje pancoating over. Laat de vis onder de hete grill in ca. 12-15 minuten gaar worden.

Notities

Lekker met gestoomde broccoli en zilvervliesrijst of wat aardappeltjes.
Trefwoord vis

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen