Foe Yong Hai
Ingrediënten
- 0.5 ui in kleine blokjes
- 1 teentje(s) knoflook fijngehakt
- 0.5 rode paprika in stukjes
- 100 gram prei in dunne ringetjes
- 100 gram champignons in plakjes
- 2 eieren losgeklopt
- 3 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 theelepel(s) sambal
- peper en zout naar smaak
- 0.5 theelepel Chinese 5-kruiden poeder optioneel
Instructies
- Klop de eieren los en voeg wat kruiden naar smaak toe. Bijvoorbeeld Chinese 5-kruiden poeder.
- Verwarm een koekenpan met Pancoating en bak hierin eerst de ui en knoflook tot glazig.
- Voeg de champignons toe en bak totdat het vocht verdampt is.
- Voeg de paprika en prei ringen toe en bak even mee.
- Giet het losgeklopte ei over het groentemengsel. Houd het vuur op een lage stand en draai de omelet pas om als de bovenkant van het ei droog is. Je kunt hiervoor een bord gebruiken want als je het met een spatel doet, breekt de omelet vaak.
- Maak een sausje van de tomatenpuree, sambal en wat zoetstof en serveer bij de omelet. Suikervrije chilisaus is er ook heerlijk bij.
Notities
Serveer er zilvervliesrijst of rijstemie bij.Â