Sambal Goreng Daging
Ingrediënten
- 100 gram runderreepjes of biefstuk reepjes
- 0.5 ui gesnipperd
- 1 teentje(s) knoflook geperst
- 1 theelepel(s) sambal oelek
- 0.25 theelepel(s) trassi (garnalenpasta)
- 0.25 theelepel(s) laos
- 0.5 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) bouillonpoeder
- 0.25 theelepel(s) Zusto
- 1 snufje zout
Instructies
- Wrijf de ui, knoflook, sambal, trassi, laos en een klein beetje zout in een vijzel tot een kruidenmengsel.
- Bak de runderreepjes in een anti-aanbak pan met Pancoating gaar. Haal het vlees uit de pan en houd ze apart in aluminium folie. Laat het bakvocht in de pan zitten. Daarna 5 à10 minuten op een laag pitje (zonder deksel) warm houden. Lekker met noodles.
- Fruit het kruidenmengsel een paar minuten in de pan waar de jus (sap van het vlees) is achtergebleven.
- Voeg het citroensap, bouillonpoeder en verantwoorde suikervervanger toe en blijf roeren tot alle vocht is verdampt.
- Schep de gebakken runderreepjes door het kruiden mengsel en blijf roeren totdat het vlees weer warm is. Serveer direct.
Notities
Lekker met zilvervliesrijst of volkoren noodles en groenten naar keuze.
Tip: De runderreepjes kun je ook vervangen door grote rauwe garnalen. Dan heb je Sambal Goreng Udang. Let op dat je de garnalen dan niet eerst van te voren bakt. Je bereidt eerst het kruidenmengsel dat je fruit in Pancoating en bak vervolgens daarin de rauwe garnalen totdat ze roze zijn en serveert ze dan direct.