Sinaasappelkip
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet in reepjes of blokjes
- 125 gram sperziebonen geschoond en gehalveerd
- 125 gram champignons in plakjes of kwarten
- 50 ml verse sinaasappelsap geperst
- 1 theelepel kerriepoeder
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Kook de sperzieboontjes kort tot beetgaar in een bodempje water, giet af en spoel met koud water af zodat ze niet doorgaren. Zet apart
- Bak de kipfilet in een wok of anti-aanbak pan met Pancoating tot ze kleur krijgen.
- Voeg de champignons en kerrie toe. Bak alles totdat het vocht van de champignons verdampt is en alles gaat bakken.
- Voeg de sperziebonen toe en verwarm de boontjes even.
- Daarna afblussen met het sinaasappelsap.
- Breng op smaak met verse peper en zout.
Notities
Serveertip: met zilvervliesrijst.
Aanvulling: Rasp wat schil van de sinaasappel af voordat je deze gaat persen, hak deze heel fijn en voeg wat sinaasappelschil toe aan het roerbak gerecht voor een iets intensere smaak. Doe dat alleen bij een biologische sinaasappel want deze schil is niet bespoten.Â