Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Sinaasappelkip

 

Sinaasappelkip

Sinaasappelkip

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram kipfilet in reepjes of blokjes
  • 125 gram sperziebonen geschoond en gehalveerd
  • 125 gram champignons in plakjes of kwarten
  • 50 ml verse sinaasappelsap geperst
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Kook de sperzieboontjes kort tot beetgaar in een bodempje water, giet af en spoel met koud water af zodat ze niet doorgaren. Zet apart
  • Bak de kipfilet in een wok of anti-aanbak pan met Pancoating tot ze kleur krijgen.
  • Voeg de champignons en kerrie toe. Bak alles totdat het vocht van de champignons verdampt is en alles gaat bakken.
  • Voeg de sperziebonen toe en verwarm de boontjes even.
  • Daarna afblussen met het sinaasappelsap.
  • Breng op smaak met verse peper en zout.

Notities

Serveertip: met zilvervliesrijst.
Aanvulling: Rasp wat schil van de sinaasappel af voordat je deze gaat persen, hak deze heel fijn en voeg wat sinaasappelschil toe aan het roerbak gerecht voor een iets intensere smaak. Doe dat alleen bij een biologische sinaasappel want deze schil is niet bespoten. 
Trefwoord groenten, kip

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen