Ossenhaas met tagliatelle
Ingrediënten
- 100 gram volkoren tagliatelle gekookt
- 100 gram ossenhaas (of kogelbiefstuk) onbereid
- 0.5 courgette in kleine blokjes of dunne halve maantjes
- 1 teentje knoflook gehakt of in dunne plakjes
- 20 gram rucola
- 25 gram Edelgist vlokken
- Pancoating
- aluminiumfolie
Instructies
- Zet een pan water op voor de tagliatelle. Kook de tagliatelle volgens de instructies gaar.
- Verhit de pancoating in een koekenpan. Bak de ossenhaas hierin op hoog vuur op elke zijde 1 minuut, draai het vuur lager en bak het vlees nog 1-2 minuten. Neem het vlees uit de pan en laat het even met aluminiumfolie bedekt rusten.
- Bak intussen al omscheppend 2-3 minuten de courgette en de knoflook in het overgebleven 'bakvet' en breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Roer de laatste minuut de rucola erdoor en bak nog even mee.
- Giet de tagliatelle af en schep het courgette mengsel door de pasta.
- Snijd het vlees in plakjes en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Schep de pasta met courgette op een bord, strooi de Edelgist vlokken erover en leg de plakken vlees erop.
Notities
Besprenkel de biefstuk met een goede kwaliteit Aceto Balsamico azijn. Serveer bij het gerecht nog een frisse salade met tomaatjes.