Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Pasta Bolognese

 

pasta bolognese

Pasta Bolognese

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram rundertartaar
  • ½ blik(ken) gepelde tomaten(blokjes) of tomatenpulp
  • ½ blik(ken) tomatenpuree (klein)
  • ½ teentje(s) knoflook fijngehakt
  • ¼ ui gesnipperd of in kleine blokjes
  • ½ stengel bleekselderij in hele kleine blokjes
  • 100 gram (kastanje) champignons in plakjes of kwarten (= optioneel voor de liefhebber)
  • ¼ rode paprika in kleine blokjes
  • ¼ blokje runderbouillon
  • sambal oelek of cayennepeper naar smaak
  • ¼ theelepel kerriepoeder
  • verse gemalen peper en zout naar smaak
  • Zusto
  • verse basilicum steeltjes fijngehakt, blaadjes bewaren
  • Edelgistvlokken

Instructies
 

  • Verwarm een pan met Pancoating en voeg de ui en toe. Bak totdat deze glazig worden.
  • Voeg de rundertartaar toe en bak mee totdat het vocht verdampt is en de tartaar kleur begint te krijgen en gaat bakken.
  • Voeg nu bleekselderij toe en bak deze even mee.
    Optioneel: voor liefhebbers van champignons, voeg vlak na de bleekselderij ook de champignons toe en bak mee. Witte champignons verliezen meer vocht dan kastanje champignons. Bak de champignons mee totdat ze zachter zijn maar nog niet al het vocht verdampt is. Dat is het moment waarop de volgende ingrediënten toegevoegd moeten worden.
  • Nu voeg je de gehakte knoflook, kerriepoeder, sambal oelek of Cayenne peper toe en bakt deze nog even mee. In eerste instantie zit er nog wat vocht in dat helpt om de aroma's vrij te laten komen. Bak alles totdat het vocht verdampt is en het ook echt gaat bakken.
  • Verkruimel de runderbouillon boven het mengsel en voeg de paprikablokjes toe. Meng alles even goed.
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuutjes even mee. Zo ontzuur je de tomatenpuree.
  • Voeg de tomatenblokjes in sap of tomatenpulp toe, samen met de fijngehakte steeltjes van de basilicum. Check of er nog wat water toegevoegd moet worden aan de saus.
  • Doe een deksel op de pan en laat 10-15 minuutjes zachtjes stoven. Roer af en toe even door en houd in de gaten of er voldoende vocht bij zit zodat het niet aanbakt.
  • Proef en indien de saus te zuur is, voeg wat Zusto naar smaak toe en warm even mee.
  • Serveer de saus op volkoren spaghetti of een andere volkoren pasta en scheur wat basilicum blaadjes en leg die erop.
  • Bestrooi met Edelgistvlokken (optioneel) en vers gemalen peper.

Notities

Het geheim van dit recept zit hem in het feit dat je de tijd moet nemen om een-voor-een zaken toe te voegen en wacht totdat het gaat bakken. Maar niet verbranden uiteraard. Omdat er geen vet gebruikt wordt in dit recept, geeft het bakken van vlees en groenten smaak aan het gerecht. Als je alles snel bij elkaar gooit als er nog veel vocht in de pan zit maar het niet bakt, wordt het een smakeloze saus.
Het stoven op het laatste moment, laat de smaken goed samenkomen. Ben niet bang om het gerecht nog meer op smaak te brengen met peper, zout en/of cayenne.
Trefwoord bleekselderij, paprika, Pasta, rund, tomaat, vlees

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen