Ga terug
+ servings
babi-pangang

Babi Pangang

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram ongepaneerde varkensschnitzel in reepjes gesneden
  • 1 ui in kleine blokjes gesneden
  • 1.5 blikje tomatenpuree (zonder suiker) 1,5 klein blikje
  • 0.5 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 0.5 teentje(s) knoflook geperst
  • 1 theelepel(s) sambal oelek
  • 2.5 eetlepel(s) tomatenketchup (zonder suiker)
  • Pancoating
  • 0.5 theelepel(s) Zusto
  • 0.5 kopje(s) water
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak
  • Bak het vlees met Pancoating in een anti-aanbak pan.
  • Als het vlees begin te kleuren, voeg de ui toe en bak even mee.
  • Als het vlees gaar is, voeg je toe: tomatenpuree, knoflook, sojasaus, water, suikervervanger en sambal. Roer alles goed door en verwarm het langzaam.
  • Op smaak brengen met suikervrije ketchup. Het gerecht kan pittiger of zoeter gemaakt worden door toevoeging van meer sambal of zoetstof.

Notities

Serveer met zilvervliesrijst en een frisse salade.