Ga terug
–+ servings
hoe ziet het gerecht er uit

Tongspiesjes

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram tongfilet
  • pancoating
  • 0.5 teentje(s) knoflook geperst
  • 1 eetlepel verse citroen geperst
  • 0,25 citroenrasp vers
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • tabasco naar smaak
  • 0.5 Turkse komkommer in plakjes van 5 mm
  • 0.5 groene paprika in blokjes van 2x2 cm
  • 1 eetlepel platte peterselie gehakt

Instructies
 

  • Snijd elke tongfilet in de lengte doormidden en rol ze op.
  • Meng in een kommetje de knoflook, citroensap, citroenrasp, peper en zout.
  • Leg de visrolletjes in een ondiepe, 'niet metalen' schaal en verdeel de marinade erover (niet alles). Dek de schaal af en zet hem minstens 2 uur in de koelkast.
  • Rijg de gemarineerde tongrolletjes (voorzichting) aan spiesjes en wissel ze af met stukjes groenten.
  • Spray de spiesjes in met pancoating, verwarm een grillpan en bak ze ca. 8 minuten op matig vuur. Keer ze af en toe om (om aanbranden te voorkomen) en bestrijk ze met extra marinade om ze vochtig te houden.
  • Leg de spiesjes op een serveerschaal of direct op een bord en strooi er ter garnering de gehakte peterselie over.

Notities

Tip: Serveer de spiesjes heet, met roergebakken groenten naar smaak en een gepofte aardappel of zilvervliesrijst. Maar het is ook lekker met volkoren pasta en een pittige tomatensaus.
Trefwoord vis