Snijd elke tongfilet in de lengte doormidden en rol ze op.
Meng in een kommetje de knoflook, citroensap, citroenrasp, peper en zout.
Leg de visrolletjes in een ondiepe, 'niet metalen' schaal en verdeel de marinade erover (niet alles). Dek de schaal af en zet hem minstens 2 uur in de koelkast.
Rijg de gemarineerde tongrolletjes (voorzichting) aan spiesjes en wissel ze af met stukjes groenten.
Spray de spiesjes in met pancoating, verwarm een grillpan en bak ze ca. 8 minuten op matig vuur. Keer ze af en toe om (om aanbranden te voorkomen) en bestrijk ze met extra marinade om ze vochtig te houden.
Leg de spiesjes op een serveerschaal of direct op een bord en strooi er ter garnering de gehakte peterselie over.
Notities
Tip: Serveer de spiesjes heet, met roergebakken groenten naar smaak en een gepofte aardappel of zilvervliesrijst. Maar het is ook lekker met volkoren pasta en een pittige tomatensaus.