Ga terug
–+ servings
hoe ziet het gerecht er uit

Tomaten gevuld met kip en rijst

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 3-4 tomaten rijp
  • 100 gram kipfilet (vleeswaren)
  • 100 gram zilvervliesrijst gekookt
  • 2 eetlepel(s) suikervrije tomaten ketchup
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Kook de zilvervliesrijst gaar.
  • Snijd van de tomaten het kapje eraf (leg deze apart) en haal de pitjes, het vocht en het vruchtvlees eruit, hak het vruchtvlees fijn en doe alles in een kom.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en doe dit bij het tomatenvruchtvlees.
  • Voeg de gekookte rijst en de bieslook toe aan het tomatenvruchtvlees.
  • Voeg de suikervrije tomaten ketchup toe en meng goed.
  • Breng op smaak met verse peper en eventueel wat zout.
  • Doe het mengsel in de tomaten en leg het kapje er weer op.
Trefwoord kip, rijst