125gramsnijbonengewassen en in schuine stukken van 2 cm gesneden. N.B. Je kunt ook sperzieboontjes nemen.
75gramshii-takein plakjes gesneden
0.25rode pepervers, zaadjes verwijderd en in dunne halve ringetjes gesneden
1bosuitjein dunne ringetjes gesneden
Pancoating
0.5eetlepel(s)droge sherry
1eetlepel(s)Japanse sojasaus
0.5theelepel(s)Chinese vijfkruidenpoeder
0.25eetlepel(s)allesbinder
zout, pepernaar smaak
Instructies
Kook de snijbonen in water met een snufje zout, in 5 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud water zodat ze niet door garen.
Verhit de Pancoating in een wok of ruime braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend op een hoog vuur bruin in ca. 3-4 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm in aluminium folie.
Bak de shii-take 3 minuten in het achtergebleven 'bakvet' en voeg de snijbonen, de sherry, de sojasaus, 0.5 dl heet water, de Chinese vijfkruidenpoeder, peper en zout toe. Breng alles aan de kook.
Schep het vlees erdoor en bind het vocht met de allesbinder.
Strooi de halve ringetjes rode peper erover en hussel even door elkaar.
Strooi vlak voor het opdienen, de rauwe dunne bosui ringetjes er overheen.
Notities
Lekker met zilvervlies rijst of rijstemie (mihoen).