Ga terug
+ servings
hoe ziet het gerecht er uit

Roergebakken sperziebonen met ossenhaas

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram ossenhaas in dunne reepjes
  • 2 teentjes verse knoflook fijngehakt
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 200 gram sperziebonen gehalveerd
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1/2 eetlepel verse gember fijngehakt
  • 1/2 rode paprika in reepjes
  • 1 stengel bleekselderij in halve maantjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 1.5 eetlepel japanse sojasaus
  • naar smaak zoetstof
  • naar smaak sambal oelek
  • Pancoating

Instructies
 

  • Snijd alle ingrediënten volgens de instructie.
  • Kook de sperziebonen beetgaar en spoel ze daarna meteen af met koud water.
  • Verwarm een koekenpan met Pancoating en bak de ossenhaas apart in de pan. Voeg tijdens het bakken de helft van de knoflook toe.
  • Haal de ossenhaas uit de pan en bewaar in aluminium folie en vouw dicht.
  • Verhit de koekenpan met Pancoating en bak de sjalot, bleekselderij, paprika en de andere helft van de knoflook en de gember, tot de sjalot glazig wordt.
  • Voeg de sperziebonen toe.
  • Voeg de sojasaus, zoetstof (naar smaak) en citroensap (naar smaak) toe. Indien u van pittig eten houdt, voeg sambal oelek (naar smaak) toe.
  • Het geheel 3-5 minuten laten sudderen en voeg een minuut voordat u klaar bent, de ossenhaas nog even toe.

Notities

Serveer met rijstemie of zilvervlies rijst.
Trefwoord vlees