1,5eetlepelJapanse sojasaus(kies de minder zoute variant)
2,5sjalotin dunne ringetjes snijden
0,25Chinese koolgewassen en in hele dunne reepjes gesneden
0,25komkommerWassen en in dunne reepjes snijden
50gramsperziebonengeschoond en beetgaar koken
2takjesverse muntin hele fijne reepjes gehakt
verse koriandernaar smaak
rode peperzonder pitjes in dunne ringetjes (naar smaak)
1eetlepellimoensapvers geperst
1cmverse gemberzonder schil en raspen of heel fijn hakken
Zustonaar smaak
Instructies
Begin eerst met het schoonmaken van de boontjes, kort koken, afgieten en spoelen met koud water zodat ze niet door garen. Ze moeten beetgaar zijn.
Maak de dressing van de verse limoensap, rode peper, sojasaus en beetje verse gember. Voeg een beetje verantwoorde suikervervanger toe indien de dressing te zout of te zuur is.
Doe de fijngesneden Chinese kool in een grote schaal.
Schep alvast de gehakt munt door de kool. Koriander heeft een uitgesproken smaak. Gebruik deze naar eigen smaak en schep deze ook door de gesneden kool of laat het kruid eventueel achterwege.
Daarna de komkommer en sperzieboontjes toevoegen.
Verdeel de dunne sjalot ringetjes erover.
Schenk de dressing over de salade en meng goed. Doe dit pas vlak voor het opdienen.
Notities
Serveer bij deze salade 1 of 2 hardgekookte eieren en/of gebakken tofu en voor de vleeseters 100 gram gegrilde kip of biefstuk reepjes en je hebt een heerlijk hoofdgerecht. Doe er dan nog wel 100 gram rijstemie (mihoen) bij voor de koolhydraten.