100gramkruimige aardappelengeschild, gewassen, in gelijke stukken gesneden
Pancoating
0.75goudreinet appelgeschild en in stukken gesneden
0.75uigesnipperd
0.5eetlepel(s)bloem
0.75dlbouillon
0.75eetlepel(s)(appelcider)azijn
0.5laurierblaadje
1kruidnagel
Instructies
Verhit de Pancoating in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 minuten rondom bruin. Neem het uit de pan.
Voeg de uien aan het 'braadvet' toe en fruit deze ca. 3 minuten.
Voeg de bouillon, de (appelcider-) azijn, het laurierblaadje en de kruidnagel toe en breng dit al roerende aan de kook.
Schep het vlees terug in de pan en laat het in ca. 150 minuten gaar sudderen op een hele lage stand.
Kook de aardappelen in weinig water en voeg na 10 minuten de appels toe. Als de aardappels gaar zijn, giet af maar vang wel wat vocht op in een beker of kommetje. Stamp de aardappelen met de appels tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het vlees in stukjes en serveer dit op de aardappel-appel puree.
Notities
Lekker met gekookte sperzieboontjes met peper, zout, knoflookpoeder en wat nootmuskaat.Of rode kool 0% suiker