Ga terug
+ servings
Spaghetti-met-rodewijn-gehaktsaus

Spaghetti met rodewijn-gehaktsaus

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 0.5 ui in blokjes
  • 0.75 teentje(s) knoflook fijngehakt
  • Pancoating
  • 100 gram tartaar
  • 0.25 eetlepel(s) italiaanse kruiden (vers of diepvries) fijngehakt
  • 0.25 blokje vleesbouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 100 gram spaghetti volkoren
  • 0.5 pot geroosterde paprika's zonder toegevoegde suiker

Instructies
 

  • Verhit een braadpan met Pancoating en bak de ui en knoflook in zachtjes tot ze glazig zijn. Schep de gebakken ui en knoflook daarna in een apart bakje.
  • In overgebleven 'bakvet' in de pan, de tartaar op hoog vuur in ca. 5 minuten rul bakken.
  • Doe het uimengsel terug in de pan bij de tartaar, voeg de kruiden en peper naar smaak toe. Verkruimel de bouillon erboven en schep alles even om.
  • Wijn in braadpan schenken en gehaktsaus 15 min. zachtjes laten sudderen.
  • Ondertussen de spaghetti beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Paprika's laten uitlekken, droogdeppen en in grove stukken snijden. Paprika door gehaktsaus scheppen en even mee verwarmen.
  • Spaghetti afgieten, gehaktsaus erop scheppen.

Notities

Lekker met een salade van rucola en tomaatjes en aceto balsamico azijn.
Tip: Het is ook mogelijk om vooraf paprika's in zijn geheel te grillen/blakeren in de oven. Laat ze daarna rusten in een gesloten zak, dan kun je ze daarna makkelijk ontvellen en verwerken in dit recept.
Trefwoord paprika, Pasta, rund