Ga terug
+ servings
runderreepjes-met-shii-take

Runderreepjes met shii-take

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees, Japans, Oosters
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram runderreepjes
  • 125 gram snijbonen gewassen en in schuine stukken van 2 cm gesneden. N.B. Je kunt ook sperzieboontjes nemen.
  • 75 gram shii-take in plakjes gesneden
  • 0.25 rode peper vers, zaadjes verwijderd en in dunne halve ringetjes gesneden
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes gesneden
  • Pancoating
  • 0.5 eetlepel(s) droge sherry
  • 1 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 0.5 theelepel(s) Chinese vijfkruidenpoeder
  • 0.25 eetlepel(s) allesbinder
  • zout, peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de snijbonen in water met een snufje zout, in 5 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud water zodat ze niet door garen.
  • Verhit de Pancoating in een wok of ruime braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend op een hoog vuur bruin in ca. 3-4 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm in aluminium folie.
  • Bak de shii-take 3 minuten in het achtergebleven 'bakvet' en voeg de snijbonen, de sherry, de sojasaus, 0.5 dl heet water, de Chinese vijfkruidenpoeder, peper en zout toe. Breng alles aan de kook.
  • Schep het vlees erdoor en bind het vocht met de allesbinder.
  • Strooi de halve ringetjes rode peper erover en hussel even door elkaar.
  • Strooi vlak voor het opdienen, de rauwe dunne bosui ringetjes er overheen.

Notities

Lekker met zilvervlies rijst of rijstemie (mihoen).
Trefwoord champignons, groenten, rijst, rund, vlees