Ga terug
+ servings
brabantse-asperges

Brabantse asperges

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 pond asperges geschild
  • 1 ei gekookt
  • 50 gram gegrilde ham in dunne plakjes of fijngesneden
  • 100 gram kruimige aardappels gewassen, geschild, gekookt

Instructies
 

  • Kook de asperges in ruim water gaar. Kook tegelijkertijd de aardappels gaar.
  • Leg de asperges op een bord samen met de gekookte aardappel.
  • Bestrooi de asperges met wat verse nootmuskaat. En doe wat zout en peper op de aardappels.
  • Snijd het hard gekookte ei fijn en strooi over de asperges. Leg daar bovenop 50 gram dunne plakjes of reepjes ham.
  • Doe eventueel wat kookvocht van de asperges over de gekookte aardappel of een beetje zuivelspread light op de aardappel.
Trefwoord asperges, ei