Ga terug
+ servings
appelmoes

Appelmoes

Wees de eerste en beoordeel dit recept
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 0.5 kilo appels Goudreinet of Elstar
  • 0.5 theelepel(s) kaneel
  • 75 ml water

Instructies
 

  • Snijd de appels in vieren, klokhuis eruit halen en schillen. Halveer vervolgens de 4 kwarten.
  • Zet een pan op het vuur en doe meteen de appels erin. Schenk wat water erbij en laat aan de kook komen.
  • Kook de appels 10 minuutjes gaar en iets langer als je echt fijne appelmoes wil hebben.
  • Zet het vuur uit en voeg de kaneel toe en roer even door.
  • Laat de appelmoes met de deksel op de pan langzaam afkoelen zodat de kaneel ook lekker kan intrekken.

Notities

Heerlijk voor bij een hoofdgerecht, als toetje of tussendoortje.
Trefwoord aardappel