Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Te dik? Bel Dick!       088 500 9000

Snel afvallen met intermittent fasting

Intermittent fasting is momenteel razend populair. Veel topsporters doen het en ook mensen met chronische ziekten zouden er veel baat bij hebben. Intermittent fasting laat je afwisselend eten en vasten. Doordat je de energie inname beperkt tot vaste momenten, kun je hiermee ook afvallen.

Afvallen door intermittent fasting

Intermittent fasting is geen dieet. Het is eigenlijk een andere manier van eten. Je wisselt eetmomenten af met momenten van vasten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Sommigen eten bijvoorbeeld niets meer na 20.00 uur. Maar je hebt ook mensen die 5 dagen per week eten en 2 dagen een hele lichte maaltijd. De meest populaire manier om te vasten, is de 16:8 methode. Dit betekent dat je 16 uur per dag vast en binnen een periode van acht uur je maaltijden eet.

De 16:8 methode vooral geschikt voor mannen

De meeste mensen die deze methode toepassen slaan het ontbijt over en starten met hun eerste maaltijd om 12:00 uur en eten na 20:00 uur niets meer. Daartussen kun je dan je maaltijden verdelen. Er zijn ook extremere methoden maar die raad ik je niet aan. De bedoeling is goed voor jezelf en je lichaam te blijven zorgen. Dat betekent dat je een methode toepast die je makkelijk vol kunt houden. Met de 16:8 en de 14:10 methode lukt dat vrijwel iedereen.

De 14:10 methode voor vrouwen

Voor vrouwen zou het beter zijn om de 14:10 methode toe te passen, vanwege de kortere intervallen tussen eten en vasten. Dat betekent dat je vanaf bijvoorbeeld 10.00 uur in de ochtend start met eten en na 20.00 uur ’s avonds niets meer eet.

Intermittent fasting goed vol te houden

Voor veel mensen is deze manier van afslanken bijzonder goed vol te houden. Natuurlijk is het wel slim om te zorgen dat je gezond eet, zeker omdat je minder eet, je lichaam heeft wel voldoende en juiste voedingsstoffen nodig. Tijdens de vaste periode mag je wel niet-calorische dranken drinken, zoals koffie en thee zonder melk en water. Intermittent fasting kun je tijdelijk inzetten om wat kilootjes af te slanken maar je kunt het ook gebruiken om blijvend je levensstijl te veranderen. Of als extra boost als je al aan het lijnen bent.

Begeleiding bij intermittent fasting

Om te zorgen dat je op de juiste manier vast is het verstandig om begeleiding te hebben. Op die manier heb je ook een stok achter de deur op de momenten wanneer je het moeilijk hebt. Ook weet je dan zeker dat je voldoende gezonde voeding binnenkrijgt. Wil je weten of intermittent fasting voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact met me op voor meer informatie.

Als je al een afslanktraject bij Total Body Balance volgt, kun je Intermittent fasting aanvullend inzetten. Je stelt gewoon je ontbijt een paar uur uit en neemt dat dan om 10.00 of 12.00 uur ’s ochtends in plaats van direct na het opstaan. Of combineert het ontbijt met de lunch. Mocht je willen weten wat voor jou de beste aanpak is, geef me dan even een belletje of stuur een e-mail.

Te dik? Bel Dick!

088 500 9000

Meer verhalen