
Pasta Bolognese
Ingrediënten
- 100 gram rundertartaar
- 0.5 blik(ken) gepelde tomaten(blokjes)
- 0.5 blik(ken) tomatenpuree (klein)
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 ui
- 0.5 doosje(s) champignons
- peper en zout
- sambal oelek of cayennepeper
- kerriepoeder
- parmezaanse kaas
- canderel zoetstof
- verse basilicum
Instructies
- Pan cooking spray in pan verhitten en rundertartaar toevoegen. Redelijk snel de gesnipperde ui en champignons aan de tartaar toevoegen en meebakken.
- Knoflook persen en toevoegen aan tartaar en even meebakken.
- Peper, zout, beetje kerriepoeder en sambal oelek voor de pittigheid toevoegen en alles even meebakken.
- Gepelde tomaten uit blik ontdoen van kroontje en in kleine stukjes snijden of prakken met een vork en toevoegen aan het tartaarmengsel, evenals het blikje tomatenpuree. Alles verwarmen.
- Zoetstof naar smaak toevoegen, evenals de andere kruiden!
- Volkoren pasta apart koken.
- Saus over de pasta doen en bestrooien met parmezaanse kaas, verse peper uit de pepermolen en fijngeknipte verse basilicum!
- Smakelijk eten!