Overgewicht door slaapapneu

Overgewicht door slaapapneu

Het is opvallend dat mensen met slaapapneu vaker overgewicht hebben. Dat is ook wel logisch te verklaren. Het overgewicht door slaapapneu kan ontstaan doordat er sprake is van een verstoorde hormoonhuishouding. Ook is er door de slaapapneu te weinig zuurstofopname. Vaak hebben mannen er vaker last van dan vrouwen.

 

Wat is slaapapneu?

Slaapapneu is het herhaaldelijk stoppen van de ademhaling tijdens de slaap. De ademhaling komt na een stop vanzelf weer op gang, omdat de hersenen vanzelf een ademprikkel geven. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan, van fysieke ongemakken tot psychische problemen. Overdag voel je je erg vermoeid en kun je moeite hebben met concentreren.

 

Overgewicht en slaapapneu

Door gewicht te verliezen kan het zijn dat je minder klachten ervaart. Het overgewicht kwijt raken is het proberen waard. Sterker nog, afslanken bij overgewicht door slaapapneu is vaak de eerste ‘behandeling’ die artsen adviseren.

 

Afslanken met slaapapneu bij Total Body Balance

De eerste stap  die je moet zetten voordat je bij mij op intakegesprek komt, is overleggen met je arts. Vertel dat je van plan bent om gewicht te gaan verliezen en dat je denk dat dit mogelijk van invloed is op je slaapapneu. Als je arts het een goed plan vindt, dan kun je bij mij je eerste gratis intakegesprek plannen.

In dat intakegesprek kijken we hoeveel overgewicht je hebt en wat voor jou een gezond gewicht is. Samen spreken we af hoe vaak je bij mij komt en je krijgt van mij een boodschappenlijst mee. Hierop staat wat je wel en niet mag eten. Ik noem mijn voedingsplan ook geen dieet, omdat het dat niet is. Ik leer je wat gezonde voeding is en hoe je weer echt kunt eten. Geen pakjes, zakjes of shakes en zeker geen maaltijden overslaan. Door mijn persoonlijke begeleiding heb je een stok achter de deur. Ik help je op momenten dat je het wat lastiger vindt of wanneer je vragen hebt.

Je komt in principe iedere week op controle of we hebben iedere week een telefonische afspraak. Veel mensen vinden dat fijn. Samen zorgen we ervoor dat je jouw streefgewicht kan bereiken.

 

Overgewicht door slaapapneu afslankplan

Heb jij last van slaapapneu en heeft je arts je aangeraden om af te slanken? Dan ondersteun ik je daar graag bij. Ik heb inmiddels al meer dan 6000 mensen met succes geholpen met afslanken. Ook mensen met slaapapneu. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis intakegesprek waar we kijken wat ik voor je kan betekenen.

Gratis intakegesprek voor mensen met overgewicht door slaapapneu

Winkelmand

GRATIS VERZENDING

Heb jij een gezonde BMI?

Call Now Button

Wil jij ook gezond afvallen?

Abonneer je gratis op maandelijks gezonde tips, kookinspiratie en motivatie! 

Gelukt! Dank je wel en fijne dag!