Vis in rode wijnsaus

2014-09-08
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 25m

Een heerlijk recept om van te smullen. Vis in rode wijnsaus

Ingredienten


• ¾ theelepel allesbinder
• ¾ eetlepel campina kookroom light
• Citroensap
• ¼ eetlepel fijngehakte peterselie
• ½ kruidnagel
• ½ laurierblaadje
Pancoating (webshop)
• Rode wijn (bijv. rioja)
• 100 gram visfilet (kabeljauw, schelvis, tong)
• ½ mespunt Stevia zoetstof (webshop)
• Peper en zout

Bereidingswijze

Spoel de visfilets af onder koud stromend water en maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met een mengsel van citroensap, zout en peper. Spray een ovenvaste schaal in met pancoating. Leg de filets erin. Schik er het laurierblad en de kruidnagel tussen. Schenk er zoveel rode wijn bij tot alles net bedekt is. Leg een deksel op de schaal en plaats hem in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Temper direct na het sluiten van de ovendeur de warmte tot 180 graden. Verwarm 2 borden voor. Neem de schaal na 12 à 14 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) uit de oven. Schenk het kookvocht door een zeefje in een steelpannetje. Houd de filets warm. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook en laat het gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de allesbinder en de room erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer vlak voor het opdienen de peterselie door de saus. Leg de filets op de voorverwarmde borden en schenk de saus erover. Lekker samen met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: , Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • Grieks stoofvlees (stifado)

    Grieks stoofvlees (stifado)

  • Geroerbakte-garnalen

    Geroerbakte garnalen

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *