Tonijnburgers met kerrie-aardappels

2014-10-22
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 15m

Overheerlijke tonijnburgers met kerrie-aardappels.

Ingredienten


• ¼ dunne prei, in dunne ringetjes
• ¼ ei
• ¼ theelepel gemberpoeder (djahe)
• ¼ eetlepel kerriepoeder
• ½ komkommer
Pancoating (webshop)
• ¾ eetlepel sojasaus
• 100 gram tonijn op water (uit blik)
• 100 gram voorgekookte aardkapelschijfjes

Bereidingswijze

Roerbak de aardappels op matig vuur in pancoating in 10-12 minuten bruin en gaar. Bestrooi ze tijdens het bakken met kerriepoeder, zout en peper. Giet de tonijn af, verwijder harde stukjes en prak de vis in een kom fijn. Meng prei, gemberpoeder, ei en sojasaus erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed alles goed door, vorm er 4-6 balletjes van en druk ze plat. Bak de burgers in de rest van de pancoating in 2-3 minuten bruin. Snijd de komkommers in dunne plakjes en serveer die bij de tonijnburgers met kerrie-aardappeltjes. Wijnadvies: Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • Grieks stoofvlees (stifado)

    Grieks stoofvlees (stifado)

  • Geroerbakte-garnalen

    Geroerbakte garnalen

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *