Thaise kippensoep

2014-10-24
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 25m

Een heerlijke Thaise kippensoep.

Ingredienten


• ¾ bosuitje, in grove stukken
• 50 gram cocktailgarnalen
• 50 gram haricots verts
• 50 gram kipfilet, in stukjes
• 0,38 liter kippenbouillon (van tablet)
• 50 gram rijst
• ¼ rode peper
• ¾ eetlepel sojasaus
• ¼ stengel sereh (citroengras)
• ¾ cm verse gember, in plakjes
• 3/20 verse koriander, grofgesneden

Bereidingswijze

Kook de rijst. Snijd de harde onderkant en het uiteinde van de serehstengel af. Plet de stengel met de platte kant van een groot mes en snijd hem in stukken. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de sereh, rode peper, gember en kip toe. Laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken. Voeg de haricots verts toe en kook ze in 3-4 minuten beetgaar. Voeg de bosuitjes en de garnalen toe en warm ze even mee. Breng op smaak met sojasaus. Verdeel de rijst over wijde soepkommen en schep de hete soep erop. Strooi de koriander erover.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: , Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(4 / 5)

4 5 2
Beoordeel dit recept

2 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Grieks stoofvlees (stifado)

    Grieks stoofvlees (stifado)

  • Geroerbakte-garnalen

    Geroerbakte garnalen

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Rijstschotel met garnalen

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Visovenschotel

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Thaise marinade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *