Rijstschotel met garnalen

2014-12-31
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 35m

Een heerlijke rijstschotel met garnalen.

Ingredienten


• 100 gram gekookte zilvervliesrijst
• 1 stuk gember
• 1 teentje knoflook
• 100 gram paksoi
Stevia zoetstof (webshop)
• 1 eetlepel zelfgemaakt chilisaus (zie recepten)
• 1 snufje zout en peper

Bereidingswijze

1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook en pers hem. Halveer de pepers, verwijder de zaadjes, spoel ze af met koud water en snijd ze in reepjes.
3. Schil de gember en snijd hem in blokjes. Was de paksoi en snijd hem in brede repen. Pel de garnalenstaarten, verwijder het darmkanaal, spoel ze af en dep ze droog.
4. Spray de pan in met Panspray en fruit hierin de sjalot, knoflook en daarna de pepers. Bak dan al roerend de gember en de paksoi ongeveer 3 minuten mee en de garnalenstaarten 2 minuten.
5. Breng het geheel op smaak met zout, peper, de zoetstof, chilisaus, sojasaus en sherry.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • Grieks stoofvlees (stifado)

    Grieks stoofvlees (stifado)

  • Geroerbakte-garnalen

    Geroerbakte garnalen

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *