Preiroomsoep

2014-11-03
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 25m

Een lekkere preiroomsoep. Heerlijk met stokbrood of probeer eens Turks brood erbij. Om van te smullen!

Ingredienten


• ¼ aardappel, geschild en in blokjes
• 25 ml campina kookroom light
• 25 gram gerookte kipfilet, fijngesneden
• 1/7 liter kippenbouillon (van tablet)
Pancoating (webshop)
• 87,50 gram prei, fijngesneden
• Zout, peper

Bereidingswijze

Verhit de pancoating in een pan. Bewaar een beetje van de prei voor garneren en roer de rest samen met de aardappelblokjes door de pancoating en laat dit op laag vuur circa 10 minuten zachtjes smoren. Voeg de room en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Bak de kipfilet in een droge koekenpan circa 2 minuten. Schep de kipfilet door de soep warm nog even mee. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in warme borden en strooi er wat van de achtergehouden prei over. Lekker met een warm broodje of wat plakjes stokbrood.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Rijstschotel met garnalen

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Visovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *