Indonesische eieren

2015-06-17
Indonesische-eieren
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 0m

Indonesische eieren met sperziebonen en volkorenrijst.

Ingredienten


• 2 hardgekookte eieren
• 100 gram volkoren rijst
• 150 gram sperziebonen
• 1 1/2 ui
• 1 teen knoflook
• 2 theelepels kerriepoeder
• scheut sojasaus of culieet (webshop)
• stukje verse gember
• sambal oelek naar smaak
Pancoating (webshop)

Bereidingswijze

Snipper 1 ui en hak de knoflook en gember fijn. Fruit deze samen met het kerriepoeder even in een kleine pan met pancoating. afblussen met sojasaus of culidieet en voeg een flinke scheut water toe. Pel en halveer de eieren. Leg deze in het pannetje met het eigeel naar boven. Voeg nog wat water toe tot ze net niet onder gaan. Laat dit op klein vuur pruttelen. Hoe langer de eieren hierin staan hoe beter.
Ondertussen kook je de rijst en dop en halveer de sperziebonen. Snipper de halve ui zeer fijn. Wok de ui met pancoating en voeg de sperziebonen toe. Klein scheutje soja of culieet toevoegen. Beetje water erbij en met deksel op de pan 10 minuten laten sudderen.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: Ingrediënten: , ,
Gemiddelde beoordeling

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Zoet pikante tofu met gebakken noodles

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Knoflooksaus met cayennepeper

Recipe Opmerkingen

Comment (1)

  1. gepost door Ingrid Op 15 maart 2016

    Het ziet er heerlijk uit! Ik ga hem vanavond maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *